Народні депутати відмовилися виділяти гроші для Центральної виборчої комісії на позачергові парламентські вибори, передає кореспондент Forum'у

Урядовий законопроект 4464а набрав лише 184 голоси. При цьому, як пояснив міністр фінансів України Олександр Шлапак, оскільки раніше парламент не ухвалив зміни, що стосуються проведення виборів народних депутатів, то суму на проведення позачергових парламентських виборів доведеться збільшити з 604 до 964 мільйонів гривень.

«На жаль, жоден із законопроектів, якими пропонувалися зміни (до виборчого законодавства - Ред.), не пройшов, ми змушені говорити про те, що доведеться виділити повну суму на фінансування виборів. Згідно із заявкою ЦВК - це 986 мільйонів 700 тисяч грн. Враховуючи те, що на рахунках ЦВК з попередніх виборів залишилося близько 23 мільйонів, то ми змушені говорити про суму в 964 мільйони гривень», - заявив Шлапак.

Міністр повідомив, що єдиним джерелом фінансування для проведення виборів може бути тільки рядок «державні витрати», який розподіляється Кабінетом Міністрів України.

У той же час спікер Турчинов після провалу голосування заявив, що парламент повернеться до розгляду цього законопроекту. Можливо, це станеться після закритого засідання за участю глави Національного банку та членів уряду.

Раніше ForUm повідомляв, що народні депутати не підтримали зміни до законодавства, що дозволяє скоротити витрати на проведення позачергових парламентських виборів.

26 серпня Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання і призначив дату позачергових парламентських виборів.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом