Бойлери можуть допомогти киянам в разі відсутності гарячої води, але за холодних батарей не допоможуть. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив директор аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко.

«Бойлери допоможуть в разі відсутності гарячої води, але від відсутності опалення не врятують. Київ, на щастя або на жаль, підключений до централізованого опалення. Потрібно, щоб ця система працювала», - сказав Сергієнко.

Експерт зазначив, що бойлер - це також короткочасний захід, що підходить для короткочасних відключень гарячого водопостачання.

«А хто встановлюватиме котли? У нас мільйон квартир приблизно. Що, встановлювати мільйон бойлерів? Та ніякі електричні мережі такого не витримають. Мер Києва давав чисто побутові поради (щодо встановлення бойлерів у квартирах киян. - Ред.), хоча це взагалі не в його компетенції, адже відповідні повноваження у нього забрали. «Київенерго» - це не комунальне підприємство, і його тарифи мер не встановлює», - пояснив він.

Також Сергієнко нагадав, що Кабмін готує розпорядження про відключення електроенергії, графіки якого будуть оприлюднені заздалегідь.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

120