Лідер фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв повідомив, що за наполяганням його фракції на завтра в парламент запрошено міністра оборони Валерія Гелетея для надання офіційної доповіді щодо ситуації поблизу Іловайська.

Про це Соболєв сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання щодо ініціативи голови Верховної Ради України Олександра Турчинова оголосити День жалоби за загиблими біля Іловайська.

Депутат зазначив, що ситуація біля Іловайська «вимагає негайного реагування у зв'язку з кількістю жертв, поранених, у зв'язку з необхідністю надання негайної допомоги, то я думаю, в рамках цієї доповіді ми отримаємо офіційну інформацію від представників Збройних Сил», повідомляє «УНІАН».

Щодо дня жалоби, він зазначив, що голова ВР фактично з цього питання сьогодні й розпочав засідання погоджувальної ради. «Він запропонував завтра фактично зробити цю заяву і відповідні дії», - сказав лідер фракції.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, Соболєв зазначив, що він не має даних про кількість загиблих українських військових.

Як повідомляв ForUm, в Іловайську українські силовики потрапили в оточення.

Пізніше стало відомо, що з оточення під Іловайськом вийшов заступник командира батальйону «Донбас» Філін з групою бійців.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов звернувся до Президента України Петра Порошенка з пропозицією оголосити в країні жалобу за загиблими під Іловайськом військовослужбовцями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом