Національний банк України в змозі стабілізувати ситуацію на валютному ринку, але для цього потрібно діяти негайно і професійно. Про це в інтерв'ю агентству РІА «Новости» заявив екс-голова Національного банку, колишній в.о. глави Кабінету Міністрів Сергій Арбузов.

«Робити те, що він зобов'язаний робити згідно із законом. НБУ у відповідності до Конституції України зобов'язаний підтримувати стабільність на валютному ринку, і у нього є для цього всі необхідні механізми і повноваження», — вважає економіст.

«Свого часу ми показали, що можна підтримувати стабільний курс навіть в умовах світової кризи, падіння ВВП і вкрай низького рівня довіри населення до національної валюти. Все, що для цього потрібно, — працювати, а не чекати, поки приїде МВФ вирішить всі наші проблеми», — заявив він.

На думку Арбузова, гроші МВФ не врятують гривню, якщо не будуть усунені фундаментальні причини, які породжують девальвацію.

«Одна з таких причин — кричущий непрофесіоналізм людей, які приймають зараз рішення в галузі державних фінансів та курсоутворення», — вважає екс-глава НБУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79