Міністерство енергетики та вугільної промисловості України спрямувало обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, як це було в 90-х роках, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Прикарпаттяобленерго».

«Виконуючи рішення Державного підприємства «Національна енергокомпанія «України» Укренерго» та профільного міністерства, енергетики змушені вводити так звані графіки аварійних відключень з метою економії палива», - йдеться в повідомленні.

У «Прикарпаттяобленерго» зазначили, що відключення відбуватимуться за погодженими з ОДА «Графіками аварійних відключень» під час ранкових і вечірніх пікових навантажень близько 9.00 - 11.00, 20.00 - 22.00.

«Відключення окремих груп споживачів триватиме не більше двох годин. Графіки вводяться в дію протягом 10-15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України», - пояснили в компанії.

Як наголошується в листі Міненерговугілля до енергокомпаній, рішення вдатися до таких методів обумовлене розбалансуванням між виробництвом і споживанням електроенергії через дефіцит палива та гідроресурсів.

«Зазначимо, що для кожної області встановлені конкретні ліміти потужності. У разі, якщо область перевищить споживання електроенергії, введуться в дію графіки аварійних відключень. Зараз наша область не вкладається в певні ліміти, тому відключення є цілком ймовірним», - йдеться в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом