Посол України в Європейському союзі Костянтин Єлісєєв повідомив, що візит Президента України Петра Порошенка до Брюсселя є рекордним по насиченості і змістовності в історії двосторонніх відносин Україна-ЄС.

«За всю історію двосторонніх відносин Україна - ЄС ще ніколи програма візиту Президента України до Брюсселя не була настільки змістовною і насиченою», - розповів український дипломат.

За його словами, в рамках візиту відбудеться більше десяти зустрічей Порошенка з керівництвом Євросоюзу та лідерами країн-членів ЄС, пройдуть три заходи для представників ЗМІ, на запрошення Європейської Народної партії Президент України візьме участь у саміті ЄНП, а також виступить на засіданні Європейської Ради, де буде обговорюватися українське питання.

«За мою каденцію це рекорд», - підкреслив Єлісєєв, коментуючи насиченість програми, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він подякував керівництву ЄС і країн-членів за рішення запросити Президента України взяти участь в засіданні Європейської Ради з метою обговорити українське питання.

«Буде унікальна можливість довести до лідерів ЄС позицію щодо нинішньої ситуації на Донбасі і заходів, яких потрібно вжити для того, щоб зупинити агресію», - підкреслив дипломат.

«Ми дуже розраховуємо, що за підсумками цього засідання Європейська Рада прийме відповідні рішення у формі висновків, в яких чітко висловить позицію щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності, а також ухвалить рішення щодо рішучих заходів для відновлення миру і стабільності в Україні і для того, щоб зупинити агресію», - підсумував він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко прибув до Брюсселя з одноденним робочим візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом