За наявності хворої економіки про стабільність валюти говорити не доводиться. Про це Forum'у заявив народний депутат України, член фракції Партії регіонів Сергій Матвієнков, коментуючи падіння курсу гривні.

«Коли ми говоримо про бюджет, курсову політику, треба розуміти, що все, що відбувається - взаємопов'язані речі. Не може при хворій економіці бути нормальної, стабільної валюти», - заявив він.

Матвієнков додав, що дохідна частина бюджету не виконується. «Ми не маємо можливості нормально фінансувати ті чи ті захищені статті бюджету», - зазначив він.

Він нагадав, що Україна - держава експортно орієнтована. «З одного боку, у держави є прагнення і пограти за рахунок експортерів, на курсовому елементі. З іншого боку - це вимушений захід. Тримати курс долара дуже і дуже непросто», - додав нардеп.

«Я б не говорив сьогодні, що в усьому винен тільки Нацбанк або що це виключно вина військових дій. Причина - ситуація в економіці. Якщо її стабілізують, можна буде говорити і про регуляторні заходи, стримувальні чинники, компенсатори. Якщо у нас падіння ВВП 5%, то як наслідок ми маємо і рівень інфляції 17-18%, і свистопляску з курсом гривні до долара», - упевнений Матвієнков.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом