Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо введення біометричних паспортів на 2014-2017 роки. Про це йдеться в розпорядженні № 780-р від 20 серпня ц.р.

Згідно з текстом розпорядження планується забезпечити виготовлення та персоналізацію бланків паспортів, в які буде імплантований безконтактний електронний носій, на базі державного підприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів».

Планом заходів передбачено створення до кінця 2016 року Єдиного державного демографічного реєстру та національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Розпорядженням передбачено створення до кінця 2017 року комплексної системи захисту інформації в реєстрі і національної системи біометричної верифікації.

При цьому введення в експлуатацію Реєстру національної системи передбачено до кінця 2017 року.

Також план заходів передбачає оформлення, видачу, обмін, переоформлення, продовження терміну дії, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсними та знищення документів, які підтверджують громадянство України з використанням засобів Реєстру в період з I півріччя 2015 до кінця 2017 року.

Крім того, розпорядженням передбачено, що виконання плану заходів здійснюватиметься в межах бюджетних призначень, передбачених Міністерству внутрішніх справ, Міністерству закордонних справ, Міністерству інфраструктури, Державної міграційної служби та іншим уповноваженим суб'єктам ведення Єдиного державного демографічного реєстру на відповідні роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом