Президент Росії Володимир Путін закликав членів незаконних збройних формувань відкрити гуманітарний коридор для українських військовослужбовців, які опинилися в оточенні. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

«Очевидно, що ополчення досягло серйозних успіхів у припиненні силової операції Києва, що представляє смертельну небезпеку для населення Донбасу і вже призвела до величезних жертв серед мирних жителів. В результаті дій ополчення велика кількість українських військовослужбовців, що беруть участь у військовій операції не по своїй волі, а виконуючи наказ, потрапила в оточення», - йдеться у зверненні Путіна.

«Я закликаю сили ополчення відкрити гуманітарний коридор для українських військовослужбовців, які опинилися в оточенні, для того щоб уникнути безглуздих жертв, надати їм можливість безперешкодно вийти з району бойових дій, возз'єднатися зі своїми сім'ями, повернути їхнім матерям, дружинам і дітям, терміново надати медичну допомогу пораненим в результаті військової операції», - зазначив він.

Путін знову закликав владу України припинити бойові дії, зупинити вогонь, сісти за стіл переговорів з представниками Донбасу, вирішувати всі накопичені проблеми виключно мирним шляхом.

Нагадаємо, 28 серпня Президент Петро Порошенко заявив про вторгнення російських військ в Україну.

За підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України, що відбулося того ж дня, заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявив, що у зв'язку з відкритою військовою агресією Росії Україна розраховує на надання їй спеціального статусу основного союзника США поза НАТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом