З Одеського нафтопереробного заводу хочуть викрасти нафтопродукти, тому кримінальні провадження, які розслідуються Генеральною прокуратурою і Міністерством внутрішніх справ України проти бізнесмена Сергія Курченка, не об'єднують. Про це повідомив адвокат Курченка Андрій Федур.

«Я звернувся до Генеральної прокуратури України з клопотанням про об'єднання проваджень, які розслідуються Генеральною прокуратурою і міліцією щодо Курченка. Клопотання я офіційно подав ще 19 серпня, проте прокуратура не хоче об'єднувати матеріали. При цьому за законом матеріали проваджень, що розслідуються відносно однієї й тієї ж особи, підлягають об'єднанню в одне провадження (ст. 217 КПК України)», - сказав він.

За словами адвоката, причиною цього є чиєсь явне бажання вкрасти з Одеського НПЗ нафту. І саме тому, за словами адвоката, провадження, яке веде проти Курченка міліція, передали з Києва до Одеси, повідомляє «Корреспондент.net».

«Очевидно, що рано чи пізно прокурор прийме рішення об'єднати ці виробництва в одне і розслідуванням буде займатися один орган в Києві. Але зараз матеріали МВС передали в Одесу, і прокурор, судячи з усього, не збирається їх об'єднувати в одне провадження, тому що хтось не може відмовитися від ідеї заволодіти нафтопродуктами», - підкреслив Федур.

Нагадаємо, про підозри щодо Курченко Генпрокуратура оголосила 20 березня. Бізнесменові закидають «шахрайства і розкрадання, пов'язані з підприємством «Укргазвидобування». При цьому адвокат Андрій Федур упевнений, що справу проти Курченка рано чи пізно закриють, оскільки у слідства немає ні доказів протиправної діяльності його підзахисного, ні навіть реального потерпілого.

Раніше Федур вже повідомляв про свої підозри про те, що з Одеського нафтопереробного заводу, який наразі перебуває під вартою у зв'язку з розслідуванням справи власника групи компаній ВЕТЕК Курченка, хочуть викрасти нафту на десятки мільйонів гривень. За словами адвоката, до цього причетні «вельми впливові люди» в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом