На даний момент Міністерство оборони не надало українським силовикам в Іловайськ важке озброєння. Про це повідомив начальник Департаменту організації діяльності міліції особливого призначення МВС України Віктор Чалаван.

«Відповідна робота Міноборони з доставки важкої техніки в Іловайськ ведеться, про характер цієї роботи ми повідомимо вам пізніше, після того як будуть конкретні результати», - сказав він.

Крім того, за його словами, у МВС обіцяють розблокувати підрозділи сил АТО в Іловайську.

«Дійсно, наші підрозділи в районі Іловайська знаходяться в оперативному оточенні. Але це не означає тотальне оточення і що з цими людьми немає зв'язку, контактів, немає можливості допомогти вогнем або іншим способом», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

За словами Чалавана, «бойові дії в оточенні - це теж одна з форм ведення бойових дій». Він пояснив, що вони «дуже часто ведуться для того, щоб відвернути на себе певну угруповання противника або щоб нанести їм поразку, або щоб вимотати».

«В остаточному підсумку ми обов'язково деблокуємо наші підрозділи в Іловайську, ми зараз над цим працюємо», - сказав він.

Нагадаємо, бої сил АТО з членами НЗФ в Іловайську тривають з 18 серпня.

Сьогодні, 27 серпня, спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що силам антитерористичної операції в Іловайськ спрямовано допомогу, частину поранених евакуйовано.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом