Президент України Петро Порошенко продовжив телефонні консультації з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час яких Президент охарактеризував результати багатосторонньої зустрічі в Мінську як позитивні сигнали, які можуть дати початок мирному врегулюванню ситуації на Донбасі.

Про це ForUm'у повідомили в прес-службі Глави держави.

«При обговоренні Петро Порошенко охарактеризував результати багатосторонньої зустрічі в Мінську як позитивні сигнали, які можуть дати початок мирному врегулюванню ситуації на Донбасі. Серед них - знаходження загальних підходів до проблеми контролю за кордоном, конкретні кроки у питанні звільнення заручників, побудова діалогу щодо торгівлі», - сказано в повідомленні.

«Співрозмовники погодилися, що логіка мирного плану Президента Порошенко знайшла підтримку серед учасників зустрічі в Мінську», - наголошується в повідомленні.

Підкреслюється, що бачення, викладене в мирному плані, може стати основою для практичних кроків з деескалації, які будуть запропоновані найближчим часом, «зокрема, для роботи тристоронньої робочої групи з представниками Донбасу».

Порошенко і Меркель також обговорили подальший міжнародний формат для переговорів, зокрема, можливість їх продовження у нормандському або женевському форматі для роботи над мирним врегулюванням за результатами Мінської зустрічі.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську пройшла зустріч у форматі Україна - ЄС - «Євразійська трійка» (Білорусь, Казахстан, Росія) для обговорення питань, пов'язаних з імплементацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, енергетичною безпекою і стабілізацією ситуації на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом