Згідно з оцінками IDC, за підсумками II кварталу поточного року в Україну було поставлено 1,4 мільйона мобільних пристроїв (включаючи телефони і смартфони), що на 31,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року в натуральному вираженні і на 27,8% в грошовому. Про це пише «Finance.ua».

Слід зазначити, що головним «винуватцем» такого падіння є мобільні телефони: їх постачання за рік скоротилися більш, ніж удвічі (і в штучному, і в грошовому вираженні). Незважаючи на те, що в сегменті смартфонів в II кварталі в штуках зафіксоване річне зростання у розмірі 10,1%, у грошовому вираженні спостерігається падіння на 20%. Це пояснюється тим, що в поставках смартфонів зростає в першу чергу низький ціновий сегмент (частка пристроїв вартістю до $120 зросла за рік на 17%), а середня ціна смартфона впала з $268 до $194.

При цьому частка смартфонів у загальній кількості мобільних пристроїв продовжує зростати і в другому кварталі склала 55,8%, що на 21,1% більше, ніж у II кварталі 2013 р.

У III кварталі аналітики очікують скорочення поставок, як в сегменті телефонів, так і смартфонів - сумарне річне падіння може досягти 30%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом