Зустріч президентів України і Росії, що відбулася у вівторок, 26 серпня,  в Мінську може стати основою для подальшої нормалізації відносин між країнами, вважає колишній в.о. прем'єр-міністра України Сергій Арбузов.

Він вважає, що Київ і Москва в силу географічних та історичних причин змушені шукати компроміси, які будуть відповідати інтересам обох сторін, повідомляє РІА «Новости».

За його словами, Україна не може стрімко відмовитися від співпраці з російськими виробниками, від російського ринку і російського газу. «Побудувати європейську економіку в країні, яка настільки тісно пов'язана економічно з Російською Федерацією, без співпраці з РФ неможливо. Повноцінної заміни цього підприємства та енергетичного партнера у нас немає», - цитує Арбузова його прес-служба.

Він нагадав, що Росія є основним торговельним партнером України. «Нашим країнам просто необхідно домовлятися. І переговори в Мінську можуть стати першим і необхідним кроком назустріч один одному», - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm, президенти України Петро Порошенко і Російської Федерації Володимир Путін провели двосторонню зустріч 26 серпня в Мінську.

Ця зустріч Путіна і Порошенка - перші прямі переговори президентів двох країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом