Росія направила у Міністерство закордонних справ України ноту, в якій інформувала про намір підготувати новий гуманітарний конвой, заявив на брифінгу 25 серпня міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров.

«Направили ноту в МЗС України з інформуванням про намір підготувати черговий конвой з гуманітарною допомогою», - сказав Лавров. Він зазначив, що російська сторона запропонувала перелік вантажів, які готуються до відправки.

«Готові до найтіснішої співпраці з МКЧХ», - додав глава МЗС РФ.

Росія розраховує, що новий конвой в Україну буде спрямований тим самим маршрутом вже на цьому тижні, підкреслив Лавров, додавши, що гуманітарна криза в Україні не минула, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Лавров також додав, що «ситуація з конвоєм була нездоровою». «Ми намагалися слідувати принципам міжнародного права, - заявив Лавров. - Працювали в тісному контакті з прикордонними службами України, представники яких перебувають на російській прикордонній переправі «Донецьк».

«Вантажі, які перебували на бортах вантажівок, мали виключно гуманітарний характер, - підкреслив Лавров. - Всі вантажівки повернулися на територію РФ».

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко заявив, що завдяки діям української сторони вдалося уникнути провокацій, які могли статися у зв'язку з проходженням в Україну російського гуманітарного конвою. У той же час Порошенко підкреслив, що конвой пройшов з порушенням усіх норм міжнародного права та при засудженні дій Росії з боку всього світу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом