У Москві задоволені доставкою гуманітарної колони в Луганськ, повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ Російської Федерації.

«Висловлюємо задоволення тим, що російська гуманітарна допомога для південного сходу України доставлена за призначенням... Отримуємо численні звернення луганчан з вдячністю за таке добре ставлення з боку Росії», - сказано в повідомленні.

На Смоленській площі також підкреслили, що на всіх етапах проведення акції російські представники перебували у взаємодії з МКЧХ і «ретельно виконували їхні рекомендації».

«Міжнародний Комітет Червоного Хреста показав себе відповідальним партнером. У нинішній ситуації, що змінилася, МКЧХ підтверджує готовність підтримувати і розширювати свою присутність і діяльність у Луганській області. Мова, зокрема, йде про участь цієї структури у розподілі допомоги найбільш нужденним групам населення у відповідності з високими стандартами гуманітарної діяльності», - заявляють у російському зовнішньополітичному відомстві.

Російські дипломати позитивно оцінюють цю позицію і підтверджують намір продовжити співпрацю з МКЧХ в зусиллях з надання гуманітарної допомоги жителям Південного Сходу України. «Наша допомога, як і раніше, затребувана», - резюмують в російському зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв ForUm, 22 серпня Міністерство закордонних справ Росії заявило про початок руху гуманітарного конвою у напрямку Луганська.

Водночас представники Червоного Хреста заявили, що не супроводжують російську гуманітарну колону по території України.

Президент України Петро Порошенко запропонував РФ повернути ситуацію з гуманітарною допомогою в рамки міжнародного правового поля.

Разом з тим вранці 23 серпня перші кілька машин зі складу колони вантажівок з гуманітарною допомогою з Росії повернулися на територію Російської Федерації з Луганська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом