Близько 50 осіб пікетують будівлю посольства Німеччини на вул. Хмельницького в Києві з вимогою надати українській армії новітнє озброєння.

Станом на 10:40 люди тримають у руках плакати з написами: «НАТО! Увага! Вчора Абхазія, Осетія. Сьогодні Україна! Завтра Балтійські країни? Хто післязавтра!», «НАТО - гарант безпеки для України», «Ми - Європа, а не російська ж...».

У мітингу беруть участь представники партії «Народний Рух» і Конгресу українських націоналістів. За словами учасників пікету, вони вимагають, щоб країни Заходу не закривали очі на агресію Росії щодо України і чинили політичний та економічний тиск на російську владу.

Крім того, активісти вимагають надати новітнє озброєння для української армії. Мітингувальники мають намір передати свої вимоги представникам посольства Німеччини.

Станом на 10:45 ніхто з будівлі посольства до протестувальників не вийшов. За правопорядком стежать троє представників охорони посольства і двоє співробітників міліції. Також активісти передали співробітникам міліції чоловіка, який стояв серед мітингувальників і вигукував провокаційні гасла.

Станом на 11:10 до мітингувальників з будівлі посольства вийшов представник охоронної компанії і повідомив, що в будівлі посольства наразі нікого немає, оскільки всі поїхали зустрічати федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель, повідомляють «Українські Новини»

Активісти віддали йому дві книги про пакт Молотова - Ріббентропа та звернення до уряду Німеччини, в якому просять надати військову допомогу Україні. Представник пообіцяв передати документи співробітникам посольства не пізніше 26 серпня.

Як повідомляв ForUm, канцлер Німеччини Ангела Меркель 23 серпня перебуває в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом