У Державній прикордонній службі повідомляють, що російська колона з гуманітарним вантажем проігнорувала міжнародні домовленості і почала рух територією України.

«З 14.00 до 21.00 у пункті пропуску «Донецьк» (РФ) на в'їзд в Україну українська сторона почала прикордонно-митне оформлення осіб та транспортних засобів першої частини колони гуманітарного вантажу. Всього оформлено 34 особи на 34 транспортних засобах. Загальна вага - 268 020 кг. Автомобілі завантажені на дві третини від можливості, середня вага вантажу на одне авто - 8375 кг. Характер вантажу: продукти харчування - 32 автомобілі (гречана крупа, рис, цукор, вода), два автомобілі - з медичними виробами», - сказано в повідомленні.

При цьому у відомстві підкреслюють, що «МЗС РФ розповсюдило заяву про нібито затягування процесу оформлення вантажу українською стороною і заявило про самостійну доставку вантажу до Луганська».

Наразі, за інформацією Держприкордонслужби, оформлені вантажівки почали рух територію України, при цьому українську прикордонно-митну групу було блоковано в російському пункті пропуску «Донецьк».

«Рух розпочато об 11.20 без супроводу представників МКЧХ та з ігноруванням досягнутих домовленостей з оформлення вантажу», - резюмують у відомстві.

Як повідомляв ForUm, Міністерство закордонних справ Росії заявило про початок руху гуманітарного конвою у напрямку Луганська.

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) не супроводжують російську гуманітарну колону по території України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом