Уряд Королівства Швеція виділив Україні 5 млн доларів як гуманітарну допомогу, яка буде витрачена на продукти, ліки і предмети першої необхідності вимушеним переселенцям з Луганської та Донецької областей.

Як повідомили в прес-службі Міністерства у справах міжнародного розвитку та співробітництва Швеції, рішення було прийняте на засіданні уряду на тлі повідомлень про важку гуманітарну ситуацію в зоні ведення бойових дій.

«Швеція як провідний гуманітарний донор не може залишатися осторонь. Ми не можемо робити вигляд, що нічого не відбувається на сході України. Це наша відповідальність - допомогти Україні», - цитує прес-служба міністра Хіллеві Енгстрем.

Як зазначається, гуманітарна допомога буде спрямована каланам ООН та Міжнародного Червоного Хреста, передає «УНІАН».

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначав, що загальний обсяг фонду допомоги Україні, яка виділяється нашій країні з боку ЄС та міжнародних організацій на гуманітарні потреби, становить близько 6 млн доларів.

На виконання урядового рішення Київ, Дніпропетровськ і Харків направили в зону АТО близько 800 тонн гуманітарного вантажу.

Нагадаємо, за період з 6 липня по 19 серпня рятувальники доставили на схід України понад 1200 тонн продуктів, 800 наборів добових пайків, 8650 літрів питної води, 6500 буханців хліба.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом