Авіакомпанія Swiss International Air Lines з 1 жовтня 2014 року припинить прямі рейси між Києвом і Цюрихом, йдеться в оприлюдненому в четвер прес-релізі компанії. Рішення обумовлено економічними причинами, оскільки динаміка попиту на маршрут не виправдала очікувань швейцарського авіаперевізника.

Представник компанії Зонья Птассек назвала серед причин і українську кризу.

Swiss почала здійснювати польоти в Україну восени 2013 року - перший рейс відбувся 27 жовтня, однак через українську кризу від планів подальшого розвитку довелося відмовитися, пише швейцарська газета Blick.

Рейс виконувався раз на добу на літаку Airbus 320 на 152 пасажирських місця. Всі пасажири, плани яких постраждали через рішення Swiss, зможуть безкоштовно анулювати квитки або перебронювати їх на рейси авіаперевізників-партнерів, повідомляє «Інтерфакс».

Німецька Lufthansa - материнська компанія групи, в яку входить Swiss, - літає в Україну кілька разів на добу з Мюнхена та Франкфурта. Austrian Airlines, що також входить до цієї групи, продовжує виконувати рейси Відень-Київ.

Птассек також повідомила, що Swiss Air поки не має наміру припиняти сполучення з Тель-Авівом, попри погрози ХАМАС. У середу військове крило палестинського руху ХАМАС закликало авіакомпанії з ранку четверга уникати посадок в аеропорту Бен-Гуріон у Тель-Авіві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом