До нового опалювального сезону 2014-2015 років станом на 15 серпня підготовлено вже 130,4 тис. житлових будинків, що становить 69,1% від планового показника.

Як повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, такі дані були озвучені під час селекторної наради заступника міністра Андрія Білоусова з представниками регіонів.

Згідно з повідомленням, найбільш високим показником комплексної підготовки житлового фонду до зими характеризується Миколаївська область - 86,9% від плану.

Водночас заступник міністра зазначив, що до холодів уже готові понад 30 тис. об'єктів соціально-культурного призначення, що становить 77,8% від запланованого показника. З них 14,7 тис. шкіл, понад 10,7 тис. дитячих садів і більше 4 тис. лікарень.

За даними Мінрегіону, найкращим в Україні показником підготовки таких об'єктів характеризується Волинська область (99%), а найгіршим - Київ (48,9%).

При цьому Білоусов звернув увагу на те, що вже до 1 вересня у всіх областях необхідно вийти на 100-відсоткову готовність об'єктів житлово-комунального господарства, а особливо об'єктів соціальної сфери до осінньо-зимового періоду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом