Говорити про приватизацію шахт Донецького басейну можна лише після завершення антитерористичної операції. Таку думку кореспонденту Forum'у висловив народний депутат Верховної Ради України кількох скликань, екс-голова Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Гудима, коментуючи внесення змін урядом у Перелік об'єктів держвласності, що підлягають приватизації у 2012-2014 роках, в який увійшло 66 державних шахт.

«Враховуючи фінансову, економічну кризу, воєнні дії в Україні, відсутність якого-небудь прогресу і наявність невизначеності, я сумніваюся, що знайдуться люди, які захочуть приватизувати шахти. Про це можна говорити, тільки коли на Донбасі не буде війни», - заявив він.

Він нагадав, що ситуація у вугільній галузі складна. «Якщо говорити про вугільні шахти, які можна приватизувати, то це на сьогодні хіба що об'єкти, що знаходяться у Львівсько-Волинському басейні. А те, що ми маємо на Донбасі, не дозволяє говорити про такі процеси. Крім того, наскільки мені відомо, все найкраще вже приватизовано. А те, що залишилося, м'яко кажучи, не зовсім добре», - пояснив Гудима.

Нагадаємо, 13 серпня Кабінет Міністрів України виключив дві шахти з переліку об'єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2012-2014 роках.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25