Понад 2,15 млрд грн необхідно для відновлення об'єктів інфраструктури, пошкоджених або взагалі зруйнованих у ході бойових дій на сході України, повідомили Forum'у в прес-службі Державного агентства автомобільних доріг України.

Саме в таку суму, станом на середину липня, фахівці дорожніх підприємств і організацій Донецької та Луганської областей оцінили збитки від несанкціонованих втручань у роботу дорожного комплексу східного регіону.

«Зазначена сума є орієнтовною, оскільки повноцінні обстеження поки проведені лише на звільнених територіях. Обсяги руйнувань в місцях, де ведуться бойові дії, поки не встановлено через загрозу життю дорожників», - повідомив голова «Укравтодору» Сергій Підгайний.

За його словами, наразі руйнування різного ступеня складності отримали майже 962 км автомобільних доріг загального користування, з яких близько 250,5 км - в Донецькій області і понад 711,5 км - в Луганській, а також 20 мостів і шляхопроводів, загальна довжина яких становить 2101 погонний метр.

За попередніми даними, вартість робіт з відновлення інфраструктури в Донецькій області складе 735,1 млн грн., а в Луганській - 1423,3 млн грн. «Через зазначені руйнування відрізаними від світу залишилося кілька населених пунктів Донецької області. Для того, щоб забезпечити з ними шляхи сполучення, були організовані понтонні переправи і під'їзні дороги до них», - зазначив Підгайний.

Крім того, в обох областях на ряді автомобільних доріг як державного так і місцевого значення, вже розпочато роботи з розбирання блокпостів, розчищення проїзної частини та узбіч від залишків техніки, боєприпасів, ґрунту та іншого сміття. «Наші фахівці проводять заміну зруйнованих дорожних знаків і металевого бар'єрного огородження, а також здійснюють ямковий ремонт дорожного покриття для забезпечення належної безпеки руху», - підкреслив глава «Укравтодору».

Як раніше повідомляв ForUm, збитки, яких зазнала залізнична галузь країни через пошкодження залізничної інфраструктури на сході України, становлять майже 600 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43