Найбільший виробник легкових автомобілів в Україні Запорізький автомобілебудівний завод практично зупинив виробництво автомобілів і автобусної техніки через девальвацію гривні і війну на сході України, повідомила прес-служба заводу.

«У ситуації, коли більш ніж у півтора рази національна валюта девальвувала, що призвело до зниження купівельної спроможності громадян України, коли в східному регіоні фактично йде війна, повністю зупинені продажі в Луганській і Донецькій областях, в умовах обвалу продажів нових автомобілів на ринку України і фактичної зупинки експортних поставок в РФ, виробляти автомобілі «на склад» економічно недоцільно», - йдеться в повідомленні.

При цьому у прес-службі зазначили, що про припинення існування ЗАЗ мова не йде, а обсяги виробництва будуть збільшені, як тільки ситуація в Україні стабілізується.
Підприємство повідомляє, що скоротило надмірний кадровий фонд, вказуючи, що виробництво автомобілів ЗАЗ на початок року забезпечували 6 000 співробітників, передає «УНІАН».

У прес-службі не назвали конкретного числа звільнених, але зазначили, що під скорочення потрапила невелика частина робітників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом