Іноземний інвестор не буде купувати активи в країні, де йде війна. Таку думку Forum'у висловив заступник голови парламентської Спецкомісії з питань приватизації, член бюджетного комітету, народний депутат від фракції партії «УДАР» Павло Різаненко, коментуючи внесення змін урядом у Перелік об'єктів держвласності, що підлягають приватизації у 2012-2014 роках, до якого увійшло 66 державних шахт.

«Уряд перебуває в такій ситуації, коли є гігантський дефіцит бюджету, і його треба покривати. Джерелом можуть бути надходження від приватизації. Але, з іншого боку, сьогодні ситуація в країні дуже складна, йде війна, фінансова криза. Місцевий бізнес виживає, у нього немає коштів, щоб думати про вкладення. А іноземний інвестор купувати актив у країні, де йде війна, не буде. І ми говоримо про шахти, а основні вугільні активи розташовані в Донбасі», - підкреслив він.

Також Різаненко зазначив, що багато шахт розташовано у зоні бойових дій. «Два тижні тому я отримав дані, що дев'ять шахт було затоплено. Шахта - це складна інфраструктура, яка потребує постійної підтримки, навіть якщо не ведеться видобуток. І складно сказати, що буде далі і хто зацікавиться такими об'єктами», - пояснив він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом