Естонія і Фінляндія планують прокласти по дну Фінської затоки газопровід Balticconnector, що з'єднує газові системи двох країн.

Про це йдеться в повідомленні операторів газотранспортних мереж Естонії EG Vorguteenus і Фінляндії Gasum OY.

Зокрема, зазначається, що Європейській комісії представлено спільне клопотання про фінансування досліджень з прокладання газопроводу, передає «ИТАР-ТАСС».

Як повідомив голова правління AS EG Vorguteenus Сергій Єфімов (його слова наводить естонське інформаційне агентство rileht.ee), за підтримки фінансування з боку Єврокомісії планується, зокрема, «провести на суші і в територіальних водах Естонії інженерно-геологічні дослідження по трасі газопроводу, скласти проекти газопроводу як у відкритому морі, так і на суші, здійснити інші заходи, необхідні для клопотання фінансування будівництва Balticconnector».

За словами Єфімова, проекти планується представити об'єднанню європейських енергосистем CEF Energy в 2017 році.

Газопровід Balticconnector об'єднає газотранспортні мережі Естонії та Фінляндії, дозволить Gasum OY зберігати газ в Інчукалнському підземному сховищі в Латвії, запропонує балтійському регіону альтернативне джерело постачання газу і стане основою створення єдиного ринку газу в регіоні, вважають фахівці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32