Будь-яка приватизація не повинна проводитися під час воєнних дій.

Таку думку Forum'y висловив економіст Владислав Старинець, коментуючи внесення урядом змін в перелік шахт, що підлягають приватизації.

«Зараз не найвдаліший час для будь-якої приватизації. Тим більше там, де тривають бойові дії. Це більше нагадує викуп за заниженою ціною під конкретного інвестора», - зазначив експерт.

Старинець підкреслив, що «під час бойових дій ціна об'єктів дуже сильно занижена». «Потрібно дуже уважно дивитися, щоб не проводилася приватизація «під когось», - наголосив економіст.

Він також припустив, що зміни в перелік шахт, що підлягають приватизації, могли вводитися непрозоро. «Думаю, не зовсім «чисто» там все відбувається», - зазначив експерт.

Старинець також зазначив, що у спробі наповнити держбюджет уряду слід працювати в більш перспективних напрямках.

«Якщо влада хоче збільшувати надходження в нацбюджет, то потрібно шукати в інших напрямках - змушувати компанії перереєструватися замість офшорів в Україні, вводити корпоративні податки на великий бізнес тощо», - підсумував Старинець.

Як повідомляв ForUm, Кабмін затвердив перелік об'єктів для приватизації в 2014 році - він складається з 164 об'єктів, куди входять електрогенеруючі компанії, дев'ять обленерго, Одеський припортовий завод.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64