Троє співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста сьогодні прибудуть до Луганська для оцінки ситуації та організації відправлення і доставки гуманітарного вантажу з Росії. Про це повідомив керівник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві.

«Сьогодні станом на 9.00 роботи з оформлення гуманітарного вантажу не проводилися у зв'язку з неузгодженістю представниками Червоного Хреста гарантій безпеки руху колони з боку ДНР і ЛНР», - зазначив він, повідомляє «УНІАН».

За словами Лисенка, до Луганська спрямована передова група представників Червоного Хреста для оцінки ситуації та організації відправлення і доставки гуманітарного вантажу. Сьогодні група з трьох осіб планує прибути в Україну з Донецька Ростовської області РФ через пункти пропуску «Донецьк» - «Ізварине».

Як раніше повідомляв ForUm, 11 серпня стало відомо, що Росія направляє гуманітарний конвой на схід України.

Міністр соціальної політики України Людмила Денисова підписала наказ про визнання вантажу Міжнародного комітету Червоного Хреста гуманітарною допомогою.

За інформацією Міжнародного комітету Червоного Хреста, митні і прикордонні служби РФ і України погодили умови огляду першої партії російського гуманітарного конвою.

17 серпня перші 16 КамАЗів, що входять у склад колони з 280 машин з гуманітарною допомогою з РФ для сходу України, виїхали з місця стоянки під Каменськ-Шахтинським Ростовської області і почали рух у бік українського кордону.

Рух колони з гуманітарною допомогою Російської Федерації за добу не відновився.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом