У зв'язку з українським кризою НАТО слід посилити підготовку для забезпечення колективної безпеки, вважає федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Крім того, Німеччина обіцяє свою підтримку Латвії у зв'язку з українською кризою.

Зокрема, на зустрічі з прем'єр-міністром Латвії Лаймдотою Страуюмою 18 серпня Ангела Меркель зазначила, що ситуація з безпекою на тлі конфлікту в Україні погіршилася.

«Я чудово розумію занепокоєння населення Латвії, інших країн Балтії та Польщі», - заявила Меркель, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Reuters.

Вона також нагадала про статті договору НАТО щодо колективної оборони, зазначивши, що підготовка до надання взаємної військової допомоги повинна проводитися інтенсивніше, ніж раніше. У цьому зв'язку глава німецького уряду виступає за розширення програми проведення спільних військових навчань НАТО з активною участю Німеччини. На думку Меркель, необхідно вжити всі необхідні заходи для удосконалення військової інфраструктури в країнах Балтії, з тим щоб НАТО змогло швидко реагувати «у разі важкої та невідкладної ситуації».

У той же час Ангела Меркель висловилася проти тривалого розміщення військ НАТО в республіці, чого раніше вимагала Латвія.

У свою чергу Лаймдота Страуюма заявила, що з цього питання між Ригою і Берліном великих розбіжностей немає.

Як повідомляв ForUm, Німеччина не має наміру допомагати Україні військовим спорядженням для підтримки українських військ у військовому конфлікті на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32