Запровадження спеціального режиму виконання транзитних польотів через територію України - вимушений захід. Таку думку в коментарі Forum'у висловив завідувач кафедри реконструкції аеропортів та автошляхів Національного авіаційного університету Андрій Белятинський.

«Коли постає вибір між користю, прибутком і безпекою - то все-таки треба вибирати безпеку. Не можна, щоб повторилася катастрофа, яка сталася з "Боїнг-777". Тому рішення про введення спецрежиму - цілком обґрунтоване, логічне», - сказав він і додав, що РФ «теж прекрасно розуміє, що краще поки над Україною не літати».

За його словами, авіаперевізники, як вітчизняні, так і зарубіжні, вже сьогодні зазнають серйозних збитків від спецрежиму, і деякі навіть можуть припинити своє існування. «Звичайно, є великі збитки. Адже не тільки одна Росія не літає. Багато країн закрили поки свої рейси над Україною. Ймовірно, якісь авіакомпанії у зв'язку з цим і закриються. Але наша країна перебуває у стані війни. Тому можуть виконуватися тільки рейси, пов'язані з військовими операціями, а цивільні польоти зараз дуже небезпечні. Якщо порівнювати людське життя, безпеку і збитки, то людське життя - безцінне», - вважає Белятинський.

«Треба закінчувати цю війну, і тоді всі ризики самі собою мінімізуються, настане звичайне життя мирної держави. А поки ми перебуваємо в одному ряду з такими країнами, як Іран, Північна Корея, над якими літати небезпечно», - підсумував Белятинський.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70