Співробітниками Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Дніпропетровській області під час отримання хабара затримано голову однієї з сільських рад Новомосковського району.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Дніпропетровській області.

Згідно з повідомленням, зловмисник отримав гроші в сумі 16 500 грн від приватного підприємця за відведення земельної ділянки загальною площею 0,15 га, яка підходила під відкриття ферми, і дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення її у приватну власність.

За цим фактом слідчим відділом було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою).

Відповідно до санкції вказаної статті зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді штрафу від 1500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом