Україна планує найближчим часом розпочати будівництво біля Одесі терміналу для зберігання зрідженого газу. Про це заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

За його словами, надзвичайно цікавий проект, «який реалізували литовці з будівництва такого терміналу». «Саме це будівництво, яке пройшло в рекордні терміни - фактично за три роки, - дозволило Литві вже сьогодні змусити "Газпром" знизити ціни на газ більш ніж на 20%», - зазначив Турчинов, додавши, що «саме ця технологія стратегічно перспективна для України».

«Використання нових технологічних прийомів будівництва, зокрема плавучої платформи, що переробляє зріджений газ, дозволить зекономити кошти і, що особливо важливо для нас, заощадити час будівництва таких терміналів. І головне - не дозволить "Газпрому" і далі шантажувати нашу країну, оскільки вона зможе отримувати диверсифіковані поставки енергетичних ресурсів», - підсумував голова Верховної Ради.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 червня ВАТ «Газпром» припинило постачання газу Україні.

4 липня Міністерство фінансів України спільно з іншими міністерствами і відомствами розробило вісім можливих варіантів заміщення імпортованого природного газу іншими видами палива й енергії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом