Міжнародний комітет Червоного Хреста очікує гарантій безпеки для своїх людей під час доставки підготовленого Росією гуманітарного вантажу для жителів Донбасу. Про це повідомила сьогодні представник організації з Женевського офісу Анастасія Ісюк.

«Зараз необхідно, щоб МКЧХ отримав запевнення, що його групи зможуть працювати безпечно», - зазначила вона, нагадавши, що організація не використовує у своїй роботі «озброєний конвой».

Ісюк не стала коментувати, коли Червоний Хрест може отримати такі гарантії і коли перший гуманітарний вантаж буде доставлений з Росії в Україну.

Вона зазначила, що, за даними організації, українська та російська влада узгодили між собою питання перетину кордону «гуманітарним конвоєм» з РФ, повідомляє «УНІАН».

«Російські та українські прикордонні і митні служби домовилися незабаром почати інспекцію першої групи вантажівок. МКЧХ буде спостерігати за цим процесом», - зазначила Исюк.

Вона також додала, що організацію задовольняє інформація, отримана від російської влади про зміст вантажівок, які входять до складу «гуманітарного конвою» РФ.

На підставі цих даних Червоний Хрест і попросив українську владу визнати цей вантаж «гуманітарних».

Як раніше повідомляв ForUm, 11 серпня стало відомо, що Росія направляє гуманітарний конвой на схід України.

Міністр соціальної політики України Людмила Денисова підписала наказ про визнання вантажу Міжнародного комітету Червоного Хреста гуманітарною допомогою.

17 серпня перші 16 КамАЗів, що входять до складу колони з 280 машин з гуманітарною допомогою з РФ для сходу України, виїхали з місця стоянки під Каменськ-Шахтинським Ростовської області і почали рух у бік українського кордону.

За інформацією Міжнародного комітету Червоного Хреста, митні і прикордонні служби РФ і України погодили умови огляду першої партії російського гуманітарного конвою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом