Прем'єр-міністр Фінляндії Олександр Стубб заявив, що на прохання, яке прозвучало вчора з вуст міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про надання країні військової допомоги, неможливо відгукнутися. Про це Стубб заявив в інтерв'ю телерадіокорпорації Yle.

Він пояснив, що НАТО може надавати допомогу тільки своїм членам, а у Євросоюзу немає такої можливості.

«Звичайно, це неможливо. Це не може бути від НАТО, тому що вони надають допомогу тільки своїм членам, і це добре відомо. А Євросоюз не має ресурси для надання такої допомоги (Україні - Ред.)», - заявив фінський прем'єр.

З точки зору Стубба, відносини ЄС і Росії зараз проходять тривалий етап погіршення. Він вважає, що в інтересах Фінляндії «підтримувати стіну між Заходом і Росією як можна більш низькою», повідомляє «РИА Новости».

У Берліні в неділю ввечері пройшла зустріч міністрів закордонних справ Росії, України, Німеччини і Франції з питання врегулювання української кризи. Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що надання Києву військової допомоги з боку НАТО та Євросоюзу суперечило б усім досягнутим домовленостям.

Напередодні Клімкін звернувся до Європейського союзу і НАТО з проханням надати Україні військову допомогу в боротьбі проти членів незаконних збройних формувань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом