У Євросоюзі не хотіли б продовжувати санкційну політику щодо Росії і не виключають відкликання чинних заходів за умови стабілізації на сході України.

«Коли будуть очевидні результати в питанні стабілізації ситуації в Східній Україні, звичайно, ЄС буде готовий розглядати питання відкликання санкцій, хоча почасти причиною їх введення, що залишиться фактором, є нелегальна анексія Криму»,— заявив посол ЄС в Москві Вігаудас Ушацкас.

«Звичайно, це можливо. Санкції не є самоціллю»,— сказав він, відповідаючи на питання, чи можуть антиросійські санкції бути відкликані раніше ніж через рік, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми не хотіли б йти далі і впроваджувати нові санкції, і ми сподіваємося, що, по-перше, у найближчі дні Росія покаже свою повагу державності України і міжнародному гуманітарному праву і буде надавати гуманітарну допомогу у відповідності з міжнародними нормами. І, по-друге, розраховуємо, що те, що напередодні сказав президент Путін про те, що Росія буде робити все, що від неї залежить, для якнайшвидшого припинення конфлікту в Україні, виллється в конкретні дії з боку Росії»,— підкреслив Ушацкас.

Нагадаємо, на початку серпня Євросоюз, а також США і ряд інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії щодо дестабілізації ситуації в Україні. У відповідь керівництво Росії відмовилося від імпортованих з США та країн ЄС продуктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом