Санкції проти Російської Федерації, запроваджені владою Норвегії, набули чинності. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Норвегії Бергер Бринде, повідомляє прес-служба відомства.

Так, Норвезька Державна рада, до складу якої входять члени кабінету міністрів і король Норвегії Харальд V, 15 серпня схвалила раніше прийняте урядом країни рішення про приєднання до санкцій, які Євросоюз запровадив проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні.

«Росія не виявила готовності сприяти припиненню вогню і вирішенню ситуації на сході України, а, швидше, сприяла ескалації конфлікту за допомогою надання активної підтримки... Ситуація в східній Україні погіршується з кожним днем. Важливо, щоб міжнародне співтовариство було єдиним у своїй відповіді на дії Росії»,— заявив Бринде.

Як повідомляв ForUm, 6 серпня Президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які запровадили санкції проти Росії.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив у п'ятницю, 15 серпня, за зміну санкцій Євросоюзу проти Росії. ЗМІ Центральної Європи відзначають, що раніше з критикою антиросійських санкцій висловилися Президент Чехії Мілош Земан і прем'єр Словаччини Роберт Фіцо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162