Загальний обсяг імпорту риби та рибної продукції з Норвегії до України в січні-жовтні 2014 року становить 70,5 тис. тонн, а загальна митна вартість перевищила $159 млн. Про це повідомив заступник голови Державної фіскальної служби (ДФС) України Анатолій Макаренко.

У ході виступу на Норвезько-українському бізнес-форумі у вівторок в Києві, Макаренко повідомив, що в структурі всього імпорту товарів з Норвегії в Україну, 71% припадає саме на імпорт риби та рибних продуктів.

«У 2014 році з Норвегії на митну територію України було ввезено 70,5 тис. тонн риби і рибної продукції, при цьому загальна митна вартість $159 млн. Щодо сплати податків до держбюджету, то на сьогодні це 353 млн грн», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами заступника голови ДФС, у структурі імпорту морожений оселедець становить 60% від загальних обсягів імпортованої риби та рибних продуктів, при цьому загальна вартість імпортованого оселедця становить $58 млн. Свіжа форель і лосось у структурі імпорту ставлять 14,8% на загальну суму в $61,6 млн і морозиво філе оселедця - 7% від загального імпорту на суму $9,5 млн.

Крім того, за словами Макаренка, за даними ДФС основними імпортерами риби та рибної продукції з Норвегії в Україну є: ТОВ «Кліон» - 32% від загального імпорту, ТОВ «Егерзунд Україна» - 17%, Східна рибна компанія - 9,6%, компанія «Рікон» - 5,8% і Міжнародна група морепродуктів - 5%.

Він також анонсував зустріч найбільших імпортерів риби та рибної продукції з Норвегії в Україну і представників митниці ДФС України в першій декаді грудня 2014 року. Макаренко висловив сподівання, що в ході цієї зустрічі вдасться обговорити всі наявні проблемні питання в частині визначення митної вартості та налагодити більш тісну співпрацю.

Нагадаємо, Україна і Норвегія підписали угоду про підтримку державного бюджету України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232