Станом на 15 серпня ситуація в Луганську залишається вкрай критичною: відключений від енергопостачання обласний центр як і раніше перебуває в повній блокаді. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської міської ради.

Зазначається, що в місті немає світла, води, неможливо додзвонитися на мобільні і стаціонарні телефони.

«Протягом тривалого періоду в Луганську не припиняються збройні протистояння та обстріл районів міста. В умовах вкрай критичної ситуації продовжують працювати лікарні, в яких на лікуванні перебувають поранені», - йдеться в повідомленні.

В обласному центрі працюють лише кілька аптек, зберігається складна ситуація з нестачею медикаментів, при цьому нових постачань лікарських засобів у місті немає. У продажу є тільки найнеобхідніші продукти харчування, в наявності є хліб, який продовжують випікати завдяки електрогенераторам.

Загальну ситуацію ускладнює й те, що городяни не можуть отримати зарплати, соціальні виплати та пенсії - їх не виплачують протягом тривалого часу.

Нагадаємо, в місто Старобільськ Луганської області з Харкова і Дніпропетровська вже прибули українські колони вантажівок з товарами першої необхідності для населення, що перебуває на підконтрольних незаконним збройним формуванням територіях у Донецькій та Луганській областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом