Близько 78 тис. громадян України попросили статус біженця або притулок у Росії. Про це сьогодні повідомив заступник голови Федеральної міграційної служби Росії Микола Смородін на спеціальному засіданні Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини на тему, присвячену біженцям з України.

«На сьогодні на території Росії перебувають 733 тис. громадян України (які прибули до РФ у зв'язку ситуацією в Україні, - Ред). З клопотанням про визнання біженцем і за отриманням тимчасового притулку звернулися 78 тис. осіб, за останню добу - 3 тис. осіб», - сказав він, зазначивши, що за тимчасовим притулком у липні звернулися 42 тис. громадян України, повідомляє «Кримінформ».

Також він зазначив, що велика кількість українських біженців, які перебувають у прикордонних районах Криму і Севастополі - не визначилися з питанням про прохання притулку.
«Вони чекають і сподіваються, що скоро зможуть повернутися на батьківщину», - зазначив він.

Нагадаємо, за словами керівника прес-служби прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області Василя Малаєва, 4 серпня 438 українських військовослужбовців перейшли на територію Росії і звернулися до російських прикордонників з проханням надати притулок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112