Верховна Рада України після повторного другого читання ухвалила законопроект №4116а «Про внесення змін до деяких законів України про реформування системи управління єдиної ГТС України», передає кореспондент ForUm'у.

За таке рішення проголосували 228 парламентарів.

Слід зазначити, що законопроект ухвалювали у новій редакції зі змінами.

Цим документом планується зняти обмеження на передачу в оренду чи концесію магістральних газопроводів і ПСГ підприємству/підприємствам на платній основі без права відчуження для здійснення функцій оператора ГТС та/або ПСГ.

Згідно з текстом законопроекту, засновниками і власниками підприємства, що створюється для виконання функцій оператора підземних сховищ газу, можуть виступати виключно держава чи держава (не менше 51% корпоративних прав) та належні і контрольовані резидентами країн Європейського Союзу, США чи Європейського енергетичного співтовариства.

Крім того, функції оператора єдиної газотранспортної системи України можуть бути закріплені за підприємствами, засновниками та власниками яких може виступати винятково держава самостійно або держава (не менше 51% корпоративних прав) та належні і контрольовані резидентами країн Європейського Союзу, США чи Європейського енергетичного співтовариства або Сполучених Штатів Америки.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247
Теги