Антимонопольний комітет України порушив справу проти мереж АЗС «Укрнафта», «ANP» і «Авіас» та інших суб'єктів господарювання. Про це під час брифінгу повідомив державний уповноважений АМКУ Михайло Русинський, повідомляє прес-служба відомства.

«Виконуючи доручення в.о. голови комітету від 25 липня 2014 року, територіальні відділення комітету перевірили правомірність одночасного припинення 23 липня окремими суб'єктами господарювання реалізації нафтопродуктів за готівку на АЗС, що працюють під брендами “Укрнафта”, “Авіас”, “ANP” та низки інших суб'єктів, які реалізують паливо українського виробництва»,– заявив Русинський, повідомляє «Економічна правда».

Він також зазначив, що за результатами проведеної роботи порушено справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій та 12 суб'єктам господарювання надано обов'язкові для розгляду рекомендації.

Як повідомлялося, АМКУ також звинуватив п’ять компаній-імпортерів нафтопродуктів у зловживанні монопольним становищем на ринку імпортного палива України за завищення цін на бензин і дизельне паливо на своїх автозаправних станціях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42