У четвер, 14 серпня, з Києва, Дніпропетровська та Харкова вирушає українська гуманітарна місія першочергової допомоги для Луганська під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста, заявила уповноважений Президента України з питань врегулювання ситуації на сході Ірина Геращенко.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі Глави держави.

За словами Геращенко, влада докладає всіх зусиль, щоб була реалізована міжнародна місія гуманітарної допомоги для Луганська під егідою Червоного Хреста.

Геращенко наголосила, що більше 10 днів люди в Луганську не мають води, світла, продуктів харчування, ліків. Вона також зазначила, що за останні дні українська влада доклала максимум зусиль, щоб отримати міжнародну підтримку цієї місії.

«Європейський союз виділяє на це 2,5 млн євро. Завтра з Києва, Харкова і Дніпропетровська під егідою Червоного Хреста вирушає українська гуманітарна місія першочергової допомоги для Луганська», - сказала Геращенко, і додала, що дуже важливо, щоб незаконні збройні формування дали можливість безпечно доставити вантаж.

При цьому вона підкреслила, що Україна не зверталася до Росії по допомогу.

Як повідомляв ForUm, РФ спільно з МКЧХ відправляє гуманітарний конвой на схід України.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова прийняти місію з гуманітарною допомогою за умови, що вона буде міжнародною і без військового супроводу.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про те, що Україна готова приймати гуманітарну допомогу від міжнародних організацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом