Співробітниками правоохоронних органів під час патрулювання території зони ЧАЕС виявлено групу громадян України, що незаконно проникли на територію зони відчуження.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Київській області.

Згідно з повідомленням, під час відпрацювання водної акваторії річки Прип'ять поблизу острова Домантів правоохоронці виявили 11 громадян України, мешканців Києва та Київської області, які на човнах незаконно проникли в заборонену зону з метою полювання.

«При огляді речей цих громадян працівники міліції виявили у них шість човнів з двигунами і дев’ять одиниць мисливської зброї, що належать їм та зареєстровані у законному порядку», - розповіли в міліції.

Так, завдяки діям працівників міліції незаконне полювання на території зони відчуження допущено не було, правоохоронці видворили чоловіків за межі зони відчуження.

За вказане правопорушення громадяни притягнуті до адміністративної відповідальності у відповідності зі ст. 46-1 КУпАП (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення. Досудове слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом