Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження за неналежне виконання обов'язків службовцями Державної фінансової інспекції та Державної інспекції сільського господарства у Волинській області.

Про це повідомляє управління зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Зокрема, було встановлено, що службові особи Держфінінспекції та Держсільгоспінспекції у Волинській області неодноразово в 2014 році перевіряли фактичну наявність зерна та продуктів його переробки на одному з комбінатів хлібопродуктів у Волинській області, однак фактів недостачі не виявляли.

Згідно з повідомленням, одночасно Держсільгоспінспекція, також провівши перевірки на цьому підприємстві, виявила недостачу майже 30 тис тонн зерна і більше тисячі тонн зернової продукції.

Так, ГПУ розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого) Кримінального кодексу України за фактом неналежного виконання своїх службових обов'язків, що завдало шкоди державним інтересам.

Відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зараз триває досудове слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74