За п'ять місяців роботи нового уряду Україна не побачила реформ у жодній зі сфер, крім освіти. Таку думку у Facebook висловив економіст Борис Кушнірук.

«На відміну від багатьох, я не мав особливих ілюзій щодо уряду Яценюка, сформованого за квотним принципом наприкінці лютого поточного року. Я тоді, як і більшість експертів та громадських активістів, закликав створити на перехідний період технократичний уряд професійних фахівців. Причому, члени цього уряду повинні взяти на себе зобов'язання не брати участь у наступних президентських і парламентських виборах. Це створювало передумови, що вони думали б про майбутнє держави, а не про наступні вибори», - вважає Кушнірук.

При цьому, експерт зазначив, що уряд було створено з урахуванням політичної ситуації в країні.

«На жаль, ми отримали те, що отримали. За винятком, мабуть, освітньої сфери, за ці п'ять місяців ми не побачили від уряду ніяких змістовних реформ, які б отримали певних законодавчих рис.

Більшість членів нинішнього уряду - це представники ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода». Нічого особливо позитивного від них я, в принципі, і не очікував», - зазначає він.

Кушнірук вважає, що до формування нового складу Верховної Ради та нового уряду, розраховувати на реформи, які призведуть до зменшення корупції, не варто.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143