Суди в Черкаській області амністували 840 засуджених, які підпадали під виконання вимоги Закону України «Про амністію у 2014 році», що набув чинності 19 квітня ц.р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Черкаської області.

«Судами області за участю прокурорів звільнені всі засуджені, які підпадали під виконання вимог Закону України «Про амністію у 2014 році», що набув чинності 19 квітня поточного року. Так, статтею 12 зазначеного вище Закону та статтею 8 Закону України «Про застосування амністії в Україні» закріплено, що особи, засуджені за скоєння злочину, які відповідно до закону про амністію підлягають звільненню від відбування покарання, звільняються не пізніше як протягом трьох місяців після опублікування зазначеного Закону», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, під застосування Закону про амністію у 2014 році підпадало 655 ув'язнених. Наразі судами області звільнено з місць відбування покарання 448 засуджених, а для решти 207 осіб скорочено наполовину строк невідбутого покарання.

Також звільнено за амністією 392 людини, засуджені до покарання, не пов'язаного з позбавленням волі.

Зазначимо, на території Черкаської області розташовано три установи виконання покарань, в яких перебуває понад 2 тис. засуджених. На обліку кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в області перебуває близько 3600 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом