Підвищення тарифів на проїзд у столичному метрополітені є економічно обґрунтованим. Про це заявив начальник київського метрополітену Віктор Брагінський.

За його словами, є розрахунки, що підтверджують обґрунтування для підвищення тарифів. «Всі ж розуміють, що електроенергія подорожчала, запчастини теж. Зарплати на державному рівні були підвищені. Це все гроші, які повинні звідкись з'явитися», - зазначив чиновник, повідомляє «Взгляд».

Він підкреслює, що обслуговування метро коштує набагато дорожче, ніж маршруток. «При цьому кияни платять по три-чотири гривні за проїзд у мікроавтобусах, які часто виходять на маршрут майже в аварійному стані. Крім того, не будемо приводити вартість будь-якого закордонного метро, підземка навіть у Харкові коштує 3 гривні. Ви хочете сказати, що там люди більше заробляють?» - задається питанням Брагінський.

Тим не менш він зазначає, що поки про зміни наявного тарифу говорити рано, тому що при всій фінансової необхідності «в наших реаліях такі рішення носять більше політичний аспект».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283