Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді виділити із загального фонду Державного бюджету 604 млн грн на проведення дострокових парламентських виборів, йдеться у проекті закону №4464а.

Як наголошується у пояснювальній записці до документа, на поточний момент обсяг затверджених видатків Центральної виборчої комісії складає 23,6 млн грн.

«Проект закону збалансований і дозволить оперативно вирішити питання підготовки та проведення виборів народних депутатів», - йдеться у пояснювальній записці.

Водночас станом на ранок вівторка, 12 серпня, парламент не зміг включити до порядку денного проекти законів про вибори в парламент. Спікер Олександр Турчинов оголосив проведення консультацій з лідерами фракцій, передає «УНІАН».

Нагадаємо, 31 липня Президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, голова парламенту Олександр Турчинов та керівники депутатських фракцій і груп домовилися про необхідність скорочення терміну проведення виборчої кампанії на позачергових виборах Ради з 60 до 45 днів.

Турчинов офіційно оголосив про розпуск коаліції після виходу з неї 90 народних депутатів.

Порошенко заявив, що дострокові парламентські вибори - це вже реальність для України, і вони повинні відбутися «за будь-якої погоди».

У свою чергу заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає проблематичним проведення можливих позачергових виборів до Верховної Ради при скороченні строку проведення виборчої кампанії з 60 до 45 днів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом