Посадові особи одного з вищих навчальних закладів Харкова шляхом фінансових махінацій завдали шкоди бюджету на суму понад 2,1 млн грн.

За інформацією прес-служби обласного наглядового відомства, прокуратура Дзержинського району Харкова розпочала кримінальне провадження за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

За словами прокурора району Євгена Безбородова, до прокуратури надійшла заява від 62 співробітників навчального закладу.

«У ній йдеться про те, що посадові особи вишу в період з 2011 по 2013 рік шляхом зловживання службовим становищем створили систему нецільового використання бюджетних коштів. Зокрема, діяла «паралельна» бухгалтерія науково-дослідної частини, за якою перерозподілялися кошти між темами, які увійшли до тематичного плану Міністерства освіти і науки України. Також відбувалася фальсифікація наказів університету, в яких відображена інформація з планування, обліку і калькулювання собівартості науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт», - повідомили в прокуратурі.

За даними відомства, внаслідок цих дій посадові особи заволоділи бюджетними коштами в сумі 1 млн 126 тис. грн.

Крім того, в ході прокурорської перевірки встановлено низку порушень з виплати стипендій і премій.

Так, співробітників університету по кілька разів преміювали за одну і ту ж виконану роботу або двічі виплачувалася премія з нагоди одного свята. До того ж встановлено випадки виплати заробітної плати за фактично невідпрацьований час.

Згідно з інформацією державної фінінспекції, зазначені порушення призвели до незаконного витрачання бюджетних коштів у сумі понад 1 млн грн.

Наразі досудове розслідування проводить міліція, прокуратура району процесуально керує.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52