Українські санкції для російських компаній стануть великим випробуванням для вітчизняного бізнесу.

Про це в коментарі кореспонденту ForUm'у повідомив економічний експерт Володимир Цибулько.

«Насправді ми досить залежні від російського ринку. І ми вже страждаємо (від торгових воєн - Ред.). Хоча куди вже більше? Говорити про те, що наш удар по російській економіці буде більшим, ніж наслідки наших санкцій, не доводиться», - сказав Цибулько.

Експерт зазначив, що торгівля з Україною в російській економіці займає близько 6%.

«Для нас ці санкції будуть більшим випробуванням, ніж для них. Єдине виправдання - Росія вже давно запровадила санкції проти нас. Ми - сторона, яка захищається, а не нападає. У деяких сегментах ми болісно вжалимо РФ. Переорієнтувати вони ці галузі не зможуть, особливо комплектуючі озброєння», - вважає він.

«У цій боротьбі проти РФ нам важливо не лише визначати сектори, по яких ми можемо завдати удару, а домогтися перерозподілу замовлень західних компаній, особливо у сфері комплектуючих. Потрібно перетягнути на наші виробництва ці замовлення», - пояснює Цибулько.

Нагадаємо, Кабмін схвалив законопроект про введення санкцій проти Росії. За словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, Україна має право на 26 видів санкцій, у тому числі: заборона на користування ліцензіями, транзит всіх видів ресурсів, заморожування рахунків, заборона на користування радіочастотним ресурсом.

Також прем'єр повідомив про підготовку санкцій відносно 170 громадян РФ і громадян інших держав, а також 65 юросіб, переважно російського походження.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197